Alleen afhalen
Franse tappen
De Franse tap, de grote broer van de zeepier, het heeft een sterk geursporen.
Tappen geven een voortreffelijk geurspoor af, wat door vissen – eigenlijk iedere soort neemt graag een hap van de tap – over het algemeen snel wordt opgepikt. Daarbij is het zo dat hoe ouder de tap, des te sterker hij ruikt. Ook wordt het vel naarmate de tijd verstrijkt steeds taaier. Daarom wordt een stukje tap vaak gebruikt als stopper op de haak, zodat het andere aas goed vast blijft zitten. Toch loont het ook om een hele tap – desgewenst in combinatie met één of meerdere verse zeepieren – op de haaklijn te rijgen; bijvoorbeeld als je het gemunt hebt op grote gul.
Gebruiksaanwijzing
De Franse tap heeft wel een beetje een aparte gebruiksaanwijzing. Voordat je ermee aan de slag gaat, knip je eerst het kopje eraf en strijk je hem daarna leeg. Gooi hem vervolgens hard op de grond, zodat de spieren samentrekken. Het resultaat is een harde zeepier. Deze truc kan je ook toepassen bij de normale zeepier als je op tong gaat vissen. Het resultaat zal je verbazen! De Franse tap zet je het beste met een beetje bindelastiek vast op de haak. Ook als je verse Franse tappen wilt invriezen voor later gebruik, dan moet je ze eerst leeg strijken. Het hele taaie vel dat je zo krijgt, geeft ook na verloop van tijd nog een goed geurspoor af.
Verpakt per 10 stuks.